SEDASYON

image

Sedasyon, Diş Tedavisi Sırasında Bulantı Sorunu Yaşayan veya Metal sesinden Rahatsız Olan Hastaların Bu Süreci Hiçbir Sıkıntı Yaşamadan Geçirmesini Mümkün Kılıyor. Diş Hekimi Korkusu Olan Hastalar Açısından Rahat ve Güvenli Bir Ortam Yaratır.

Nasıl Uygulanır?

Sedasyon, Diş Hekimliğinde Korkulu, Endişeli Hastalarda, Zihinsel Engelli Çocuk ve Yetişkin Hastalarda Sıklıkla Kullanılmaktadır. Özellikle Çok Sayıda Çürüğe Sahip Olan Çocuk Hastalarda, Diş Hekimi Koltuğunda Uzun Süren İşlemler Çocuk Hastalarda Bıkkınlık Hissi Oluşturmakta ve Tedaviler Bırakmaya Neden Olmaktadır.
Ya da Endişeli Olan Küçük Çocukların Bu Tedaviler Sırasında Ani Hareketleri veya Lokal Anesteziden Korkmaları Nedeniyle İşlemler İstenilen Rahatlıkta Yapılamamakta ve Hem Çocuk Hem Hekim İçin Tedavi Zorlaşmaktadır. Bu Tarz Durumlarda Eğer Çocuk Hastanın Bilinçli Olarak Tedavisi Sağlanamıyorsa, Sedayonla Tedavi Yapılabilmektedir. Yetişkinlerde Yarı Uyku Hali ve Komutlara Uyma Vardır. Çocuklarda Uyku Haline Neden Olur. Çocuklarda, Sedasyonla Yapılan Diş Tedavisinin En Önemli Sonucu Psikolojik Bir Travma Yaşamalarının Önüne Geçilmesidir. Kalp ve tansiyon hastalarında uygulanabilir.
Tedavi Öncesi 4 – 6 Saat Aç ve Susuz Kalınması Gerekir. Sedasyon İşlemi sonuna doğru ilaç kesiliyor ve hastanın uyanması sağlanıyor. Tedavisi biten hastanın, ilaç kesildikten sonra uyanması oldukça kısa sürede gerçekleşiyor ve kendine gelen hasta yaklaşık 30 dakika sonra evine gidebiliyor.. Hasta İşlem Sonrası Bir Şey Hatırlamaz. İşlem Sonrası Araba Kullanılması Sakıncalıdır.

Eve Gittikten Sonra Doktorunuzun İzin Verdiği Saatte (genellikle 1,5-2 saat sonra) Önce Sıvı Gıdalar Olmak Üzere Yeme-İçmeye Başlayabilirsiniz. Ilık ve Yumuşak Kıvamlı Gıdalar Beslenme İçin İyi Seçeneklerdir.

Nasıl Uygulanır?

Zirkonyum uygulamalarda metalin beyaz olması sebebiyle daha az diş kesimi yapılarak kalan diş dokusu da korunmuş olur. Zirkonyum basma direncinin yüksekliğine bağlı olarak 3 üye ve üzeri köprülerde rahatlıkla kullanılması ilerde çok başarılı sonuçlar verir.